Европейската комисия срещу расизма и нетолерантността (EКРИ) към Съвета на

...
Европейската комисия срещу расизма и нетолерантността (EКРИ) към Съвета на
Коментари Харесай

В доклад на Съвета на Европа: Българските жени са евтини проститутки

Европейската комисия против расизма и нетолерантността (EКРИ) към Съвета на Европа разгласява годишния си отчет за Македония, като в частта за речта на омразата се обръща внимание най-много на репресиите против българи в районен съд Македония.

„ В отчета се показва, че всички българи се етикетитарт като " фашисти " и „ татари ”, а българските дами са характеризират като " евтини проститутки ", разяснява пред Lupa. bg Виктор Стоянов от фондация „ Македония ”.

В отчета се описват случаите на редица офанзиви против хора, които се самоопределят като българи. Осъдени са подхванатите от македонските управляващи стъпки за анулация на регистрацията или разформироване на някои български културни сдружения.

Комисията акцентира, че локален артист е поругал клуба " Иван Михайлов " в Битоля, а по-късно е бил нает да пее на локално празненство. В отчета е включен и клубът " Цар Борис Трети " в Охрид и офанзивата с потреблението на огнестрелно оръжие.

Комисията отбелязва, че през март 2023 година Централният указател на Северна Македония отхвърли настояването на Българския културен клуб „ Цар Борис III “ в Охрид да резервира името си и че Българският културен център " Иван Михайлов " в Битоля е премахнат от регистъра.

„ Този отчет е разрушителен за РСМ. Той е триумф на истината. Ще има големи политически последствия. Северна Македония не може да продължи с дискриминирането по отношение на българите, в случай че желае да стане член на Европейски Съюз. ”, разяснява Виктор Стоянов.

Той изясни, че през днешния ден за четвърти път се отсрочва делото против биячите на Християн Пендиков. Този път повода е стачка на административните служащи в съда.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР