Европейската комисия следи ситуацията около изпълнението на проекта „Турски поток“

...
Европейската комисия следи ситуацията около изпълнението на проекта „Турски поток“
Коментари Харесай

Еврокомисията следи ситуацията около изпълнението на проекта „Турски поток“

Европейската комисия следи обстановката към осъществяването на плана „Турски поток“ и ще ползва енергийните правила на Европейски Съюз към всички газопроводи. Това съобщи през днешния ден говорителката на Комисията Ана-Кайса Итконен, разяснявайки разискването на този въпрос при визитата на съветския президент Владимир Путин в Сърбия, предаде БТА.

„Колкото до „Турски поток“ и позицията ни по този въпрос, мога да кажа, че следим развиването на обстановката и ще прилагаме съответните енергийни правила на Европейски Съюз към всички тръбопроводи без всякаква дискриминация“, сподели Итконен.

Възможното продължение на „Турски поток“ до Сърбия бе измежду въпросите в договарянията сред Путин и сръбския президент Александър Вучич през вчерашния ден. По думите на съветския държавен глава Москва е подготвена за сходен план и може да влага към 1,4 милиарда $ в развиване на инфраструктурата на Сърбия за превозване през нейна територия на отклонение на газопровода, само че планът зависи от утвърждението на Еврокомисията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР