Европейската комисия ще разследва плана на технологичния гигант “Епъл“ да

...
Европейската комисия ще разследва плана на технологичния гигант “Епъл“ да
Коментари Харесай

ЕС ще разследва плана на Apple покупката на Shazzam


Европейската комисия ще проверява проекта на софтуерния колос “Епъл “ да закупи приложението за различаване на песни Shazam, тъй като това може да ограничи избора на потребителите, предават БГНЕС и Агенция Франс Прес.

„ Комисията се притеснява, че новият притежател може да ограничи потребителите в избора на снабдител на музика” обявиха от Европейска комисия.

От Еврокомисията се тормозят, че, в случай че „ Епъл “ съумеят да купят приложението, ще получат достъп до всички данни на потребителите, употребяващи го все още. Това на собствен ред ще даде нечестна преднина на платформата на компанията за покупка на доставка и по този начин ще ощети съперниците. Европейската комисия ще ревизира дали „ Епъл “ счита да отстрани линкове на съперниците си за доставка на музика от приложението.

„ Епъл “ разгласи договорката с основания в Лондон Shazam през декември предходната година. Тя е на стойност 400 милиона $ и е последваща стъпка във войната за доставка на музика с швейцарския Spotify, който все още господства пазара.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР