Европейската комисия ще промени решението си от 2035 година в

...
Европейската комисия ще промени решението си от 2035 година в
Коментари Харесай

ЕС отстъпи: колите с двигатели с вътрешно горене остават и след 2035 г.

Европейската комисия ще промени решението си от 2035 година в страните от Европейски Съюз да могат да се продават единствено нови напълно електрически коли и ще позволи производството на мотори с вътрешно горене да продължи, въпреки и задвижвани от екологични синтетични горива (известни още и като електронно гориво). Това стана под натиска на немското държавно управление, а самото решение се чака да бъде дефинитивно гласувано във вторник.

" Постигнахме съглашение с Германия за бъдещата приложимост на електронни горива в колите ", написа заместник-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс в туитър.

" Това проправя пътя за вписване на транспортни средства с мотори с вътрешно горене, които употребяват единствено CO2 неутрални горива след 2035 година “, разясни министърът на превоза в Германия Фолкер Висинг.

Европейската комисия ще предложи при започване на идната седмица основаването на нов вид категория транспортни средства, включваща коли, които могат да работят само с въглеродно неутрални горива.

Подобни коли ще би трябвало да употребяват системи, които биха им попречили да се движат на разнообразни горива. В момента цената на литър синтетично гориво е към 5 евро за литър.

Синтетичните горива се създават посредством синтезиране на уловени излъчвания на
Всичко за Вашата сватба
CO2 и водород, създаден благодарение на възобновима електрическа енергия. И тези екогорива отделят CO2 във въздуха, когато изгарят в мотор с вътрешно горене и излизат от ауспуха. Тези излъчвания обаче са равни на количеството, извадено от атмосферата за производството на горивото, което ги прави въглеродно неутрални.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg