Европейската комисия ще препоръча започването на преговори за членство в

...
Европейската комисия ще препоръча започването на преговори за членство в
Коментари Харесай

Препоръчват старт на преговорите за влизане на Босна и Херцеговина в ЕС

Европейската комисия ще предложи започването на договаряния за участие в Европейски Съюз с Босна и Херцеговина. Това заяви ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен пред Европейския парламент в Страсбург. Според нея страната е впечатляващи стъпки и за последната година е реализирано повече, в сравнение с за десетилетия преди този момент, написа Българска национална телевизия.

Европейска комисия е удовлетворена, че Босна и Херцеговина изцяло поддържа европейската външна политика и политиката на сигурност. Страната е приела и значими закони - за попречване на спор на ползи, за битка с изпирането на пари и финансирането на тероризъм. Сараево взе участие сполучливо и в ръководството на миграционните потоци към Европа. Фон дер Лайен регистрира като триумф и решението в националните правосъдни регистри да бъдат включени присъдите от Наказателен арбитражен съд за някогашна Югославия.

Решението за започване на договаряния ще би трябвало да бъде утвърдено от водачите на страните от Европейски Съюз, които заседават идната седмица в Брюксел. На срещата на върха ще бъде разискван и напредъка на Украйна и Молдова. Двете страни получиха статут на претенденти за участие, само че договарянията с тях към момента не са почнали.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР