Европейската комисия ще представи утре докладите за напредъка на България

...
Европейската комисия ще представи утре докладите за напредъка на България
Коментари Харесай

Утре чакаме доклада на ЕК за напредъка на България

Европейската комисия ще показа на следващия ден отчетите за напредъка на България и Румъния по механизма за съдействие и инспекция.
България чака наблюдението върху правосъдната система в страната да бъде снето в границите на мандата на тази Комисия, който изтича през октомври следващата година, оповестява Българска национална телевизия. Отпадането на мониторинга върху правосъдната система в България ще форсира процеса на присъединението на страната ни към Шенгенското пространство.

Само преди дни стана ясно, че Европейска комисия подлага на критика околната среда, превоза, миграцията и данъчното облекчение в България.

Според Европейска комисия двете страни имат пропуски във връзка с въвеждането на няколко разпореждания на директивата в своето законодателство, като някои значими кардинални разпореждания не са отразени вярно в националното право. Комисията показва угриженост по отношение на формулировката в законодателство на България и изпраща публично уведомително писмо с двумесечен период за отговор. Комисията приканва България и Румъния да транспонират напълно правото на Европейски Съюз по отношение на краткотрайната възбрана (замразяване) и конфискацията на средствата и облагите от незаконна активност в Европейски Съюз (Директива 2014/42/ЕС), с която се откриват минималните правила за обезпечаването на имущество предвид на възможна следваща конфискация и за конфискацията на имущество при наказателни каузи.

За Румъния упованията са наблюдението да остане. Утре Европейският парламент ще гласоподава резолюция за положението на правовата страна в Румъния.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР