Европейската комисия ще представи днес кризисен енергиен план за съществено

...
Европейската комисия ще представи днес кризисен енергиен план за съществено
Коментари Харесай

ЕК ще представи кризисен енергиен план за намаляване на потреблението на газ

Европейската комисия ще показа през днешния ден спешен енергиен проект за значително понижаване на потреблението на газ през идващите месеци, ако доставките на газ от Русия напълно спрат или бъдат мощно лимитирани, заяви Българска национална телевизия.

Едно от предложенията на Брюксел е температурата в публичните здания да бъде не повече от 19 градуса през зимата, а в летните месеци климатиците да не охлаждат по-малко от 25 градуса.

Еврокомисията чака стесняване на стопанската система в съюза с най-малко % и половина, в случай че Москва в допълнение ограничи доставките, в отговор на европейските наказания и поддръжката за Украйна. Планът на Брюксел включва и ограничения, които държавните управления могат да подхващат като даване на финансови помощ или държавна помощ за фирмите, с цел да понижат потреблението на газ или преминат на различен вид гориво и провеждането на осведомителни акции за понижаване на потреблението.

Утре би трябвало да бъдат възобновени доставките по съветския водопровод " Северен поток 1 " след прекъсването за поддръжка, само че подозренията на Брюксел са, че Москва няма да възобнови доставките или мощно ще ги ограничи.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР