Европейската комисия ще предложи скоро два законопроекта, свързани с борбата

...
Европейската комисия ще предложи скоро два законопроекта, свързани с борбата
Коментари Харесай

ЕК въвежда общо определение за корупция и еднакви наказания за нея в целия ЕС - Свят

Европейската комисия ще предложи скоро два законопроекта, свързани с битката с корупцията. Това заяви пред Европейския парламент в Страсбург еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон в спор, отдаден на корупцията измежду евродепутатите.

Новото законодателство ще даде ясно определение за корупция и ще вкара идентични санкции на всички места в Европейски Съюз за това закононарушение. Ще бъдем допустимо най-твърди, ще дадем на полицията и на съда нужните им средства, с цел да заличат корупцията, добави Йохансон. Тя уточни, че вторият законопроект ще бъде за изсветляване на прикритото задгранично въздействие, съмнителното външно финансиране и за задграничните организации, които неявно въздействат на публичното мнение и подкопават демокрацията.

Корупцията е тежко закононарушение, над половината от незаконните организации са свързани с корупционна дейност; с корупция се купуват хора, политици и власт, заключи Йохансон. Тя означи, че за първите седем месеца от началото на активността си прокуратурата на Европейски Съюз е почнала следствие по подозрения за измами с общо пет милиарда евро от европейския бюджет.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР