Европейската комисия ще предложи нова схема за разпределяне на бежанците

...
Европейската комисия ще предложи нова схема за разпределяне на бежанците
Коментари Харесай

Брюксел ще слага допълнителни квоти за прием на бежанци

Европейската комисия ще предложи нова скица за разпределение на бежанците в страните членки на Европейския съюз. Това разгласи на брифинг представителят на Европейска комисия Наташа Берто, представена от БГНЕС. " На 27 септември ще излезем с предложение ", сподели тя, като означи, че става въпрос на банкет на още 40 000 бежанци, съобщи Нова телевизия.

Което значи, че може да се наложи и България да одобри в допълнение мигранти. Според предходното систематизиране страната ни трябваше да настани 1302-ма, само че в последна сметка, заради разнообразни аргументи, в това число и че те самите не желаеха да се преселят у нас от Гърция или от Италия, все още сме приели много дребна част от квотата си. Засега не е ясно дали по новата скица ще би трябвало да се заложи да настаним още бежанци от други страни. Но в случай, че става въпрос за 40 000 за целия Европейски Съюз, евентуално на нас ще ни се паднат малко. Миналия път, при разпределението на 160 000 квоти, България трябваше да одобри 1302-ма бежанци.

През септември 2015 година страните от Европейски Съюз взеха решение да преселят на тяхна територия 160 000 мигранти, които по това време бяха в Гърция и Италия. Квотите бяха разпределени съразмерно на популацията на страните от Общността. Две години по-късно обаче Европейски Съюз не съумя да извърши това решение, защото страните от Вишеградската четворка - Унгария, Полша, Словакия и Чехия, се оповестиха срещу квотите за миграция.

През 2015-2016 година бе маркиран пик на миграционната рецесия, като през това време на Стария континент дойдоха 2,5 милиона бежанци. Докато управляващите в европейските страни се занимават с въпроса за разпределението, интензивността на миграционния поток през Гърция и Италия още веднъж стартира да нараства.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР