Европейската комисия ще поиска официално от България да номинира нов

...
Европейската комисия ще поиска официално от България да номинира нов
Коментари Харесай

ЕК ще поиска България да номинира нов еврокомисар

Европейската комисия ще изиска публично от България да номинира нов български еврокомисар. Това стана ясно от телефонен диалог сред премиера акад. Николай Денков и ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен, предават от пресцентъра на Министерски съвет.

Припомняме, че в средата на месец май сегашният външен министър Мария Габриел подаде оставка като еврокомисар. 

Премиерът благодари на Фон дер Лайен за поздравленията във връзка избора на новото държавно управление.Тя беше първият международен политик, който с пост в Twitter пожела триумф на него и на вицепремиера Мария Габриел в осъществяването на техните нови отговорности в българската политика.

В диалога акад. Николай Денков показа в резюме целите на новия кабинет – подготовката на бюджетите за тази и идната година, приемането на България в Шенгенското пространство и еврозоната, както и на всички законодателни промени и промени, свързани с националния План за възобновяване и резистентност.

Председателят на Европейска комисия акцентира значимостта на опазването на външните граници на Европейския съюз и удостовери, че страната ни ще получи 45 млн. евро за укрепване на граничната защита.

Двамата възнамеряват персонална среща, която вероятно ще се състои в Брюксел преди постоянното съвещание на Европейския съвет, планувано за 29 и 30 юни. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР