Европейската комисия ще отпусне на Гърция 700 милиона евро за

...
Европейската комисия ще отпусне на Гърция 700 милиона евро за
Коментари Харесай

ЕК дава на Гърция 700 млн. евро за справяне с мигрантския натиск

Европейската комисия ще отпусне на Гърция 700 милиона евро за справяне с потоците от сирийски бежанци, които се стремят да влязат в Европа през Турция. Това разгласи през днешния ден ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен  Урсула фон дер Лайен Урсула фон дер Лайен – немски доктор и политик (по татко Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е на взаимна конференция в Гърция с министър-председателя на тази страна, ръководителя на Европейския съвет и ръководителя на Европейския парламент, съобщи ТАСС.

Преди това висшият комисар на Организация на обединените нации за бежанците Филипо Гранди прикани страните от Европейски Съюз да обезпечат по-голяма помощ за Гърция, изправена пред нова вълна мигранти от Сирия и други елементи на Близкия изток.

"Гърция е членка на Европейски Съюз, тъй че основният й източник на поддръжка са европейските запаси ", сподели пред публицисти в Женева Гранди, представен от Ройтерс. "Гърция има потребност от още. Това е доста ясно ", добави той.

Същевременно комисарят похвали Турция, която приютява към 3,7 милиона сирийски бежанци, като сподели, че тя е "много добра " в обезпечаването на заслон за тях.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР