Европейската комисия ще изпрати писмо до компанията АстраЗенека (AstraZeneca) като

...
Европейската комисия ще изпрати писмо до компанията АстраЗенека (AstraZeneca) като
Коментари Харесай

Брюксел може да съди AstraZeneca, праща на компанията писмо


Европейската комисия ще изпрати писмо до компанията " АстраЗенека " ( AstraZeneca ) като част от напъните за разрешаване на разногласието с английско-шведската компания по отношение на доставките на ваксини против Covid-19 за единния блока, съобщи в четвъртък представителят на Европейска комисия Ерик Мамер, представен от Ройтерс, съобщи БНР.

Според контракта с Европейски Съюз, компанията би трябвало да достави 300 милиона дози от имунизацията си до края на юни, само че през предходната седмица съобщи, че има за цел да достави единствено 100 милиона дози предвид на индустриални проблеми и експортни ограничавания.

" Планираме да изпратим писмо до AstraZeneca , което ще ни разреши да стартираме разговор с компанията като част от развой за разрешаване на разногласието ", сподели на конференция представителят на Европейска комисия.

Ерик Мамер означи, че писмо то се приготвя и ще бъде об съд ено с държавните управления на Европейски Съюз, преди да бъде изпратено до фармацевтичната компания.

Втори представител на Комисията сподели пред Ройтерс, че писмо то е в сходство с член 18.5 от контракта на Европейски Съюз с AstraZeneca.

Съгласно този член от контракта, при положение на спор двете страни са се споразумели първо да се опитат да разрешат спора посредством неофициални полемики след изпращане на сходно писмо.

В същия член от контракта се споделя още, че съд илищата в Брюксел ще бъдат виновни за уреждането на всеки забранен спор с неофициални диалози.

Запитан дали писмо то може да е началото на вероятно съд ебно дело против " АстраЗенека ", представител на Европейска комисия сподели: " Днес подхващаме съответна стъпка. Ще забележим къде ще ни води ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР