Европейската комисия се обяви срещу проектозакона на Възраждане за така

...
Европейската комисия се обяви срещу проектозакона на Възраждане за така
Коментари Харесай

Масово "не" на закона на „Възраждане“: Учители, синдикати и организации са против, ЕК също

Европейската комисия се разгласи против проектозакона на " Възраждане " за по този начин наречените " задгранични сътрудници ". Неправителствени организации, синдикати и работодатели у нас също въстанаха против текстовете.

Всяко дете в България да има достъп до качествено обучение към този момент 14 години е задачата на фондация " Заедно в час ", споделя изпълнителният ѝ шеф. Привлекли са близо 600 нови учители в системата и са обучили още 1500 педагози и шефове. Самият той е потомствен преподавател.

Всички стотици учителите от „ Заедно в час “ обаче могат да попаднат под ударите на новия закон и да бъдат оповестени за " задгранични сътрудници ", тъй като част от финансирането на организацията е задгранично.

 Специално за bTV от Монте Карло: Говори Григор Димитров (СНИМКИ) България 3 мин. Специално за bTV от Монте Карло: Говори Григор Димитров (СНИМКИ)  „ Отново в час “ с BILLA: Всичко належащо за образователната година на едно място Съдържание от партньори 2 мин. „ Отново в час “ с BILLA: Всичко належащо за образователната година на едно място  Жълт код за интензивни превалявания с гръмотевици в петък България 3 мин. Жълт код за интензивни превалявания с гръмотевици в петък  Върховен административен съд отхвърли жалбата на ДПС-Доган против отхвърли на ЦИК за регистрация България 5 мин. Върховен административен съд отхвърли жалбата на ДПС-Доган против отхвърли на ЦИК за регистрация  С милиарди от съветски олигарси и партии: Религиозни групи нападат ЛГБТ+ и половото обучение Светът 4 мин. С милиарди от съветски олигарси и партии: Религиозни групи нападат ЛГБТ+ и половото обучение  След мощната стихия в Североизточна България: Наводнени са приземни етажи на частни парцели Тази сутрин 2 мин. След мощната стихия в Североизточна България: Наводнени са приземни етажи на частни парцели  Руски специалист: Москва би трябвало да нанесе стеснен нуклеарен удар по страна членка на НАТО Светът 4 мин. Руски специалист: Москва би трябвало да нанесе стеснен нуклеарен удар по страна членка на НАТО  След изобилните превалявания: Какво ще бъде времето в четвъртък? България 2 мин. След изобилните превалявания: Какво ще бъде времето в четвъртък?  Специално за bTV от Монте Карло: Говори Григор Димитров (СНИМКИ) България 3 мин. Специално за bTV от Монте Карло: Говори Григор Димитров (СНИМКИ)  „ Отново в час “ с BILLA: Всичко належащо за образователната година на едно място Съдържание от партньори 2 мин. „ Отново в час “ с BILLA: Всичко належащо за образователната година на едно място  Жълт код за интензивни превалявания с гръмотевици в петък България 3 мин. Жълт код за интензивни превалявания с гръмотевици в петък  Върховен административен съд отхвърли жалбата на ДПС-Доган против отхвърли на ЦИК за регистрация България 5 мин. Върховен административен съд отхвърли жалбата на ДПС-Доган против отхвърли на ЦИК за регистрация  С милиарди от съветски олигарси и партии: Религиозни групи нападат ЛГБТ+ и половото обучение Светът 4 мин. С милиарди от съветски олигарси и партии: Религиозни групи нападат ЛГБТ+ и половото обучение  След мощната стихия в Североизточна България: Наводнени са приземни етажи на частни парцели Тази сутрин 2 мин. След мощната стихия в Североизточна България: Наводнени са приземни етажи на частни парцели  Руски специалист: Москва би трябвало да нанесе стеснен нуклеарен удар по страна членка на НАТО Светът 4 мин. Руски специалист: Москва би трябвало да нанесе стеснен нуклеарен удар по страна членка на НАТО  След изобилните превалявания: Какво ще бъде времето в четвъртък? България 2 мин. След изобилните превалявания: Какво ще бъде времето в четвъртък?

Реакция и от съвета, в който синдикати, работодатели и НПО-та съставляват 3 милиона българи. Те приканват партиите да се разграничат от текстовете на „ Възраждане “.

Авторите на закона и през днешния ден обявиха, че задачата е бистрота.

„ Не става дума за наказване и за непоколебим закон, а за обявление на непознато финансиране и обозначаване на хора и юридически субекти, които получават такова. Никой няма да бъде наказван, само че ще би трябвало да се заявява “, изясни Даниел Проданов, народен представител от „ Възраждане “.

Преди да стане евродепутат от " Възраждане " през 2016 година Петър Волгин е взел участие в Неправителствени организации - в управителния орган на фондацията " Джендър план в България " с задгранично финансиране.

И тук изниква въпросът „ Един път сътрудник, остава ли вечно сътрудник? “

„ Не, когато спре да се получава финансирането, съгласно текстовете на закона, се отписва от съответния указател, който би трябвало да бъде основан “, разясни Проданов.

Европейската комисия също се разгласи против плана на „ Възраждане “ за задграничните сътрудници.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР