Европейската комисия съобщи, че подготвя още 100 милиона евро помощ

...
Европейската комисия съобщи, че подготвя още 100 милиона евро помощ
Коментари Харесай

ЕК подготвя още 100 млн. евро помощ за земеделците, засегнати от вноса на украински стоки

Европейската комисия заяви, че приготвя още 100 милиона евро помощ за земеделците в Европейски Съюз, наранени от вноса на украински селскостопански артикули. Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен е предложила това да бъде една от трите ограничения, които да бъдат подхванати в отговор на писмото на пет страни, измежду които и България, заяви Българска телеграфна агенция.

Днес следобяд зам.-председателят на Европейска комисия Валдис Домбровскис ще разиска въпроса с министри от петте страни и от Украйна, означи представител на комисията. По неговите думи Европейска комисия упорства въпросът да откри решение с общоевропейски метод.

Фон дер Лайен декларира в писмото, че изцяло схваща изразените от петте страни терзания, разясни представителят. Той добави, че до момента Европейска комисия е предоставила 56,3 милиона евро за земеделците в Европейски Съюз, наранени от украинския импорт.

Комисията планува също да наложи защитни ограничения по настоящите правила за вноса на някои типове семена, измежду които и от слънчоглед. Комисията подхваща следствие за вноса на други чувствителни артикули, добави представителят.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР