Европейската комисия съобщи, че отпуска допълнителни 305 милиона евро за

...
Европейската комисия съобщи, че отпуска допълнителни 305 милиона евро за
Коментари Харесай

ЕК отпуска още 305 млн. евро за охрана на външните граници на ЕС

Европейската комисия заяви, че отпуска спомагателни 305 милиона евро за защитата на външните граници на Европейски Съюз. Средствата ще бъдат ориентирани към Гърция, Италия, Кипър и Хърватия.

В известие на Европейска комисия се отбелязва, че от 2014 година насам по това перо са били обезпечени 10,8 милиарда евро. С днешното решение Гърция получава най-големия дял от отпуснатата помощ - 289 милиона евро. От тази сума 190 милиона евро ще послужат за обезпечаването на заслон за 25 000 мигранти, подали молби за протекция, както и за месечни парични преводи към 70 000 хора в същото състояние.

Общо 61 милиона евро ще бъдат предопределени за заплащането на наеми от мигрантите в Гърция. С 33 милиона евро ще бъде подкрепена активността на интервенциите в Егейско море. Европейска комисия е заделила за Гърция над два милиарда евро за ръководство на миграцията.

Италия получава 5,3 милиона евро за отбрана на жертвите на каналджиите. Досега на страната са били обезпечени 950 милиона евро за справяне с мигрантите.

Кипър получава 3,1 милиона евро, с цел да усъвършенства изискванията в лагерите за мигранти. Досега страната е получила за работа с мигрантите 40 милиона евро.

За Хърватия са планувани 6,8 милиона евро за възстановяване на граничната защита. До през днешния ден Европейска комисия е предоставила на хърватските управляващи със същата цел над 120 милиона евро, се прецизира в известието, представено от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР