Европейската комисия съобщи, че наблюдава повишение на случаите на дезинформация

...
Европейската комисия съобщи, че наблюдава повишение на случаите на дезинформация
Коментари Харесай

Брюксел: Отчитаме повишен поток от дезинформация покрай вота за ЕП

Европейската комисия заяви, че следи покачване на случаите на дезинформация в навечерието на изборите за евродепутати. Броят на тези случаи е повече от нормалния, посочи представител на комисията.

"Засичаме вълна от дезинформация и тирада на омразата против Европа. Не се заблуждаваме, че този въпрос може да откри решение в Брюксел, само че вършим всичко допустимо да преборим лъжите, доколкото можем. Често се усещаме самотни в това изпитание, нужен е съюз сред държавни управления, неправителствени организации, синдикати, обществени мрежи ", уточни представителят.

"Като институция имаме задължението да опровергаем популяризираната дезинформация, въпреки да не участваме в акцията за изборите ", добави той във връзка гласуването през днешния ден във Англия. По неговите думи комисията е подготвена да ревизира сигнали на английски гласоподаватели, в случай че са били затруднени да гласоподават през днешния ден. От Брюксел прецизираха, че в случай че получи тъжби, Европейска комисия ще се свърже с подателите, само че означи, че е работа на управляващите в 28-те да подхващат нужните ограничения.

Попитан по какъв начин предстоящата оставка на английския министър председател Тереза Мей би се отразила на договарянията за отдръпването на Англия от Европейски Съюз, представителят съобщи, че Европейска комисия постоянно е подготвена за диалог с английския министър-председател. Той още веднъж удостовери, че постигнатото съглашение с Лондон няма да бъде предоговаряно, само че Европейският съвет към този момент е разрешил преразглеждане на изказването, очертаващо желанията за бъдещите връзки ЕС-Великобритания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР