Европейската комисия съобщи, че на всеки два месеца до края

...
Европейската комисия съобщи, че на всеки два месеца до края
Коментари Харесай

ЕК ще представя редовни доклади за дезинформацията, свързана с пандемията

Европейската комисия заяви, че на всеки два месеца до края на годината ще показва отчети за противодействието на дезинформацията онлайн, обвързвана с пандемията от коронавирус.
По най-нови данни главните онлайн платформи са подхванали разнообразни дейности в тази посока. Европейска комисия показва очакване към напъните на Facebook, Туитър, ТикТок, Майкрософт и Google, да се причислят и други огромни играчи в интернет.

Според днешния отчет ТикТок способства за постигането на задачата за повече имунизирани в Ирландия. Google оказва помощ на потребителите да намерят най-близкото място, където да бъдат ваксинирани, във Франция, Полша, Италия, Ирландия и Швейцария.

Туитър дава опция на потребителите да образоват системата на платформата да открива дезинформация за коронавирус. Майкрософт предизвестява за уеб сайтове, разпространяващи погрешни данни за пандемията. Facebook способства за увещание в потребността от имунизиране, както и за разкритие на мъчно забележими неистини, така наречен deepfakes.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР