Европейската комисия съобщи, че е приела нови задължителни правила за

...
Европейската комисия съобщи, че е приела нови задължителни правила за
Коментари Харесай

Важно: ЕК въведе нови правила за сертификатите

Европейската комисия заяви, че е приела нови наложителни правила за периода на годност на документите за имунизираните срещу коронавирус. Срокът, в който страните от Европейски Съюз ще бъдат длъжни да признават документите при пътешестване, ще бъде девет месеца от слагането на последната доза, съобщи Българска телеграфна агенция.
Засега не се планува период на годност на документите за спомагателна (подсилваща) доза. Новите правила вкарват обозначения, които ясно да регистрират разликата за документи за приключена имунизация и за документи за спомагателни дози.
Например при слагане на спомагателна доза на имунизиран с еднодозов препарат ще се издава документ с означение 2/1, а за останалите - 3/3, разяснява комисията.
Допълва се, че при потреблението на документите за цели, разнообразни от пътешестване в Европейски Съюз, страните ще имат опция да ползват лични правила. Досега в Европейски Съюз са издадени 807 милиона документа, приети в 60 страни по света.
Уточнява се, че показаните през днешния ден промени не са свързани с промени във формата на документа, а ще наложат пренастройка на приложенията, през които се ревизира валидността на документите на имунизираните.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР