Европейската комисия съобщи, че днес е решила да бъде сключен

...
Европейската комисия съобщи, че днес е решила да бъде сключен
Коментари Харесай

ЕК реши да сключи договор за доставка на ваксината на Пфайзер

Европейската комисия заяви, че през днешния ден е решила да бъде подписан контракт за доставка на 300 милиона дози от имунизацията против COVID-19, създадена от производителя от Съединени американски щати " Пфайзер " (Pfizer Inc.) и немската лаборатория " Бионтех " (BioNTech), съобщи Българска телеграфна агенция.

Говорител на комисията означи, че доставките ще стартират, откакто се потвърди сигурността на имунизацията.

Според известия на " Пфайзър " имунизацията обезпечава отбрана в 90 на 100 от случаите.

Досега Европейска комисия подписа три предварителни съглашения за доставка на вероятни бъдещи ваксини с " Астра Зенека " (AstraZeneca), " Санофи " (Sanofi-GSK) и с " Янсен " (Janssen Pharmaceutica NV). Комисията оповестява за сполучливи предварителни договаряния с " Кюрвак " (CureVac) и " Модерна " (Moderna).

Както към този момент стана ясно, новата ваксина е тествана върху 43 500 души в шест страни и към този момент не се загатва за негативни странични последствия. Според двете компании тя е постигнала успеваемост от над 90 % седем дни след втората доза. Това значи, че се реализира отбрана 28 дни след началото на имунизацията, се споделя в известието.

Ваксинацията се състои от две дози по 30 микрограма всяка. Данните се базират на 94 оценени случая на тестови субекти, получили имунизацията или пласебо.

Компаниите към момента не са дали информация за това какъв брой дълго може да продължи защитният резултат.

Освен това имунизацията изисква предпазване при свръхниска температура от минус 70 градуса по Целзий, което може мощно да затрудни доставката й. По думите на професора от университета в Кеймбридж Гордън Дуган множеството ваксини се съхраняват при температура от плюс 4 градуса по Целзий или по-ниска.

Майкъл Хед, който е старши теоретичен помощник в университета в Саутхамптън също смята, че имунизацията ще се сблъска с проблеми, свързани с логистиката и дистрибуцията. По неговите думи съхраняването на медикамента при минус 70 градуса е мъчно постижимо за английските медицински институции, а да не приказваме за останалите страни.

Според Александър Едуардс от университета в Рединг обаче предприятията и научните институти бързо ще реагират на съществуването на търсене на специфичното съоръжение, нужно за съхраняването на имунизацията. В понеделник производителите на новата ваксина огласиха междинните резултати от третата фаза на клиничните й тествания, доказващи нейната 90-процентна успеваемост.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР