Европейската комисия реши да прекрати засега наблюдението как се справя

...
Европейската комисия реши да прекрати засега наблюдението как се справя
Коментари Харесай

Борисов успя – убеди ЕС да се откаже от България

Европейската комисия реши да приключи към този момент наблюдението по какъв начин се оправя България във връзка с проведената престъпност, независимостта на правосъдната власт и законодателната рамка за правораздаването. Това се оказа и най-положителният мониторингов отчет за България.
Коментар на редактора
Чувал бях, че от мастурбиране можеш да ослепееш, само че сигурно знам, че в случай че пиеш метилов алкохол, зрението изчезва. Предвид ишиаса на Жан-Клод Юнкер очевидно процесът е приключен!
Ако някой в Брюксел си мисли, че България се е справила с проведената престъпност, значи е безспорен малоумник! Защото, най-малко до момента, отчетите стъпваха на наблюдаване на лист от съответни каузи и не просто отчитане на подхванатите ограничения, само че и разбор на тяхните резултати. А щом си приказваме за разбор на резултати, дано поанализираме. Кое очевидно мафиотско ликвидиране беше разкрито? Това на разстреляния Петър Христов, притежател на " Айрян Балкан " и пръв другар на Цветан Цветанов по " политическа организация " във Велико Търново ли? А може би по делото КТБ осъдихме някого и го вкарахме в пандиза? Проверихме и по какъв начин Ахмед Доган си купи Топлоелектрическа централа " Варна " за цената на един по-скъп костюм? Хванахме някой отвън бушона Петър Харалампиев за търговията с българско поданство?
А независимостта на правосъдната система в какво се показва – че основният прокурор никак и не си прави труда да отиде в Народното събрание и да каже по какъв начин вървят нещата по знакови каузи? Нали още преди година и половина беше решено това – на всеки 3 месеца да е там и да се регистрира. Нещо да сте чули по-значимо от сякаш на хартия извършените 6 чувания?
Уникално умозаключение има за битката с корупцията по високите етажи на властта – на Юнкероподобните още не им е толкоз наглостта, че да спрат да я следят даже краткотрайно. Ето го: " Ефектът от промените на Наказателно-процесуален кодекс що се отнася до бързината на правосъдните производства се показва в по-голям брой върнати каузи в началната фаза на производството . Може би това е естествено по време на временен интервал и частично отразява внимателния метод на съдиите предвид на новите правила ". Значи връщаме още повече правораздаването, бавим и не произнасяме още повече присъди, само че другояче напредваме!
Колкото и да е тъжно, към този момент е реалност – Брюксел няма да ни помогне. Изключително неуместно е да очакваш, че различен ще ти помогне, в случай че не си окажеш помощ първо самичък. А мнозина българи тъкмо това чакаха и чакат от Европейски Съюз – да помогне уверено да си оправим бакиите. Е, няма. Трябва да признаем, че геополитическият вятър доста бързо издуха тези очаквания – пристигна Жан-Клод Юнкер, пръв приятел на прием, само че не и за същинска правдивост апологет, безконечната война сред Съединени американски щати и Русия се изостри, появиха се доста по-належащи за Брюксел проблеми като Brexit, Полша, Унгария и даже Румъния, а ние останахме отново откъм гърба. Каква подигравка – даже в най-важните, структурните проблеми сме към този момент на опашката. Отлично съумяваме да се снишим, тъй че да сме проблем, само че не толкоз огромен, че да се захванат с нас мигновено и уверено.
По отношение на хвалебствията от ГЕРБ за отчета – като сме толкоз добре, за какво не сме в Шенген? Защото просто няма по какъв начин да стане с прием за Юнкер. Самозаблудата няма да помогне – историята го е потвърдила!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР