Европейската комисия работи за налагането на ембарго върху руския петрол,

...
Европейската комисия работи за налагането на ембарго върху руския петрол,
Коментари Харесай

Европейската комисия работи за налагане на петролно ембарго на Русия

Европейската комисия работи за налагането на ембарго върху съветския нефт, съобщи ирландският външен министър Саймън Ковъни, представен от Ройтерс.
По думите му то може да влезе в идващия пакет наказания, само че към момента нищо не е уговорено. Ковъни изрази персоналното си предпочитание 27-те страни членки на Европейски Съюз колкото се може по-скоро да доближат до съгласие по въпроса.

Същевременно външният министър на Германия Аналена Бербок уточни, че Европейски Съюз би трябвало да спре вноса на каквито и да било изкопаеми горива от Русия.
Изявите и на двамата идват преди днешната среща на Съвета на външните министри на Европейски Съюз, на който ще се разисква продължаваща война в Украйна и европейската реакция.

Европейската комисия работи върху шестия пакет наказания против Русия, а той ще съдържа и под някаква форма налагането на ембарго на съветския нефт, удостовери пред публицисти заместник-председателят на Европейска комисия Валдис Домбровскис при идването си за срещата в Люксембург. По думите му Комисията работи дейна за реализиране на консенсус измежду страните членки по въпроса.

Литва е първата страна от Европейски Съюз, която към този момент се отхвърли от импорт на съветски газ, само че към момента купува съветски нефт. След приключването на съществуващия контракт тази процедура ще спре, показват източници от Вилнюс. Останалите страни членки на Европейски Съюз занапред би трябвало да решат по какъв начин ще постъпят.

Чешкият външен министър Ян Липавски от своя страна съобщи, че Прага поддържа налагането на оптимално строги наказания на Русия поради нашествието й в Украйна, доколкото това е допустимо.
Източник БТА
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР