Европейската комисия продължава да извива ръцете на гражданите на ЕС,

...
Европейската комисия продължава да извива ръцете на гражданите на ЕС,
Коментари Харесай

ЕК зорлем ни качва на конвоя на свободата

Европейската комисия продължава да извива ръцете на жителите на Европейски Съюз, предлагайки COVID- документите да останат в действие за  пътешестване до края на юни 2023 година. Трябва да сме готови за увеличение на заболеваемостта през втората половина на годината или за появяването на нови варианти на ковид, мотивираха се от комисията. Удължаването на периода се правело за пътуването из Европа да е безвредно, прецизираха още от Европейска комисия.

Следващата крачка на еврокомисарите евентуално ще бъде да съкратят още периода на годност на самия зелен документ. През декември те предложиха валидността на документите за имунизираните при пътешестване да бъде 270 дни и това влезе в действие от 1 февруари.

Това значи, че в случай че да вземем за пример човек си постави две дози на 1 февруари, през октомври 2022 година ще би трябвало да си бие още една, с цел да може да пътува където си желае по Европа. Поне до края на юни 2023 година, в случай че в това време еврокомисарите не измислят някакво друго ограничаване в името на здравето и сигурността на пътуващите.

Какво обаче да кажем за всички тези, които са си сложили ваксини при започване на предходната година да речем? И с цел да употребяват едно от главните си човешки права за свободно пътешестване, са си праснали и бустерна доза, която обаче към този момент изтича. Очевидно, с цел да имат опция да пътуват, ще би трябвало да си бият и още една доза, с цел да се вместят в визията на скъпата еврокомисия за свободно и безвредно пътешестване!

Очевидно концепцията е да се абонираме за продуктите на фармацевтичните компании-производители на ваксини. И да се дупчим през месец, в името на общото и изключително тяхното благополучие.

В същото време служителите от Брюксел не дават никакви причини, подкрепящи предложенията им. Не чухме такива през декември, когато предложиха редуциране на периода на документа, нито пък в този момент при започване на февруари, когато предлагането им влезе в действие. Дали най-малко си направиха труда да питат европейците съгласни ли са с тяхното предложение? По-скоро не и затова решенията им несъмнено оставят усещане за силово и безкомпромисно налагане. Днес за пътешестване, а на следващия ден -за нещо друго...

Дори не си вършат труда да проучват последната Омикрон -вълна, с цел да показват някакви справедливи обстоятелства и заключения. Каква е изгодата от сляпата религия в науката, откакто на Омикрон изобщо не му пука от нея. Защото се лепва сполучливо както на неимунизирани и имунизирани, по този начин и бустеризирани люде. И следователно какво значение за сигурността има притежанието на зелен документ?!

За две години пандемични ограничавания чухме от Европейска комисия и СЗО толкоз разнопосочни и противоречащи си пояснения, че подозрението в здравия разсъдък на тези институции се популяризира все по-широко. Протестите в Европа и Канада потвърждават това. И както вървят нещата, май скоро ще чуем клаксоните на конвоя на свободата...
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР