Европейската комисия призова страните членки по-добре да обяснят и да

...
Европейската комисия призова страните членки по-добре да обяснят и да
Коментари Харесай

ЕС: Вероятно последен шанс за предотвратяване на втора вълна на Covid-19

Европейската комисия прикани страните членки по-добре да обяснят и да наложат правила за съблюдаване на обществена отдалеченост и хигиена за прекъсване на нова рискова вълна на ковид, осведоми Агенция Франс Прес.

Еврокомисарят по опазването на здравето Стела Кириакидис съобщи: " В някои страни членки в този момент обстановката даже е по-лоша от пика през март. Това е същинска причина за паника. Всички страни членки би трябвало да приложат ограничения неотложно и в верния миг при първи признаци на нови евентуални огнища ".

В Европа има повече от 5 милиона случая на ковид. Няколко страни започнаха да постановат блокади на локално равнище. Смъртността не се е върнала до равнищата от по-рано тази година, само че броят на новозаразените набъбна още един път в доста региони.

Но Кириакидис, чиито офис координира отговора на 27-те страни членки, предизвести, че в някои региони прекомерно рано е почнала анулацията на рестриктивните мерки.

Това значи, че ограниченията за надзор просто не са задоволително ефикасни или не са прилагани, или не са спазвани , посочи тя.

Не можем да свалим гарда. Тази рецесия не е зад нас. Зимата е времето от годината с повече респираторни болести, в това число сезонния грип, добави еврокомисарят.

Днес ние сме тук, с цел да призовем всеки да работи уверено...може би е последният ни късмет да предотвратим повтаряне на предходната пролет, прикани Стела Кириакидис.

Според еврокомисаря страните членки би трябвало да се борят с дезинформацията и тайните теории за вируса . Тя също предизвести, че ще би трябвало да работят бързо, с цел да предотвратят потребността от връщане на блокадите, което ще навреди на стопанската система, образованието и психологичното здраве.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР