Европейската комисия призова днес България, Белгия, Чехия, Дания, Естония, Ирландия,

...
Европейската комисия призова днес България, Белгия, Чехия, Дания, Естония, Ирландия,
Коментари Харесай

ЕК с наказателна процедура срещу България заради неспазване на правила за онлайн съдържание

Европейската комисия прикани през днешния ден България, Белгия, Чехия, Дания, Естония, Ирландия, Испания, Италия, Гърция, Кипър, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Холандия, Австрия, Полша, Португалия, Румъния, Словения, Финландия и Швеция да съблюдават разпоредбите за терористичното наличие онлайн, предава сътрудник на Българска телеграфна агенция.

Комисията открива наказателни процедури против тези страни за нарушаване поради неправилното използване на разпоредбите.

Пълното използване на разпоредбите е от главно значение за попречване на терористите да злоупотребяват с интернет, с цел да популяризират своята идеология, да сплашват, радикализират и вербуват жители онлайн, се показва в известие на Европейска комисия.

Допълва се, че условието за унищожаване на сходно наличие до един час след подаването на сигнала, изпратен от съответните национални управляващи, задължава сдруженията да подхващат ограничения, когато на техните платформи е качено сходно наличие.

След влизането в действие на разпоредбите на 7 юни 2022 година не всички страни от Европейски Съюз са приели всички нужни ограничения. Комисията е на мнение, че посочените страни не са съумели да изпълнят напълно отговорностите си и в този момент разполагат с два месеца, с цел да отговорят на комисията.

При липса на приемлив отговор Европейска комисия може да продължи с наказателната процедура, се прецизира в известието.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР