Европейската комисия призова държавите-членки на ЕС да премахнат всички ограничения

...
Европейската комисия призова държавите-членки на ЕС да премахнат всички ограничения
Коментари Харесай

ЕК иска отваряне на границите в ЕС до края на юни

Европейската комисия прикани държавите-членки на Европейски Съюз да отстранен всички ограничавания по границите си до края на юни, съобщи еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон пред Euronews, съобщи БГНЕС.
" Ние сме доста покрай обстановка, в която би трябвало да премахнем всички ограничавания и инспекции по вътрешните граници ", сподели тя.
" Днес ще предложа държавите-членки да анулират всички инспекции по вътрешните граници допустимо най-скоро. Смятам, че подобаващата дата би трябвало да бъде края на юни ", добави Йохансон.
С наближаването на летния туристически сезон няколко страни, в това число Франция и Белгия, оповестиха отваряне на границите си, като още 15 европейски страни, в това число Германия, Гърция, Белгия, Австрия, Холандия и Чехия, би трябвало да последват това решение на 15 юни. Италия направи това в сряда, 3 юни. Очаква се Испания да позволи на интернационалните туристи да влизат в страната през юли.
Въпреки напъните за съгласуваност, решенията към момента се взимат отчасти и на национално равнище.
Предстои да се вземе решение за отваряне на и на външните граници на Европейския съюз.
Тъй като Обединеното кралство към този момент не е част от Европейски Съюз, неговите жители няма да могат да влизат в множеството страни. Във Англия всички интернационалните пасажери ще би трябвало да се самоизолират за две седмици, като тази мярка влиза в действие от 8 юни и незабавно провокира негодуванието на авиопревозвачите и чиновниците на летищата.
Още: " Още 8 случая на ковид в България, в Турция има нови ограничавания, картината и по света "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР