Европейската комисия призова държавите членки да ускорят подготовката за всички

...
Европейската комисия призова държавите членки да ускорят подготовката за всички
Коментари Харесай

Брюксел призова държавите да ускорят подготовката за всички последици от Брекзит

Европейската комисия прикани страните членки да ускорят подготовката за всички вероятни последствия от договарянията за Брекзит, съобщи пресслужбата на институцията.

Брюксел отбелязва, че на 30 март 2019 година Обединеното кралство ще напусне Европейски Съюз и ще се трансформира в трета страна. Това ще има негативни последствия за хората, бизнеса и администрациите както във Англия, по този начин и в Европейски Съюз. Такива последствия са въвеждането на нови инспекции на външната граница на Европейски Съюз с Обединеното кралство, смяна във валидността на издаваните отЛондон лицензи, документи и позволения, както и разнообразни правила за прехвърлянето на данни.

" С признатия през днешния ден текст се приканват страните членки и частните субекти да ускорят подготовката. Текстът е формиран в отговор на отправеното предишния месец искане от страна на Европейския съвет (член 50) да се ускори готовността на всички нива и за всички последствия ", се показва в известието на Еврокомисията.

Според него, макар че Европейски Съюз работи непрекъснато за постигането на съглашение, гарантиращо проведеното отдръпване на Англия, то безспорно ще аргументи разстройства, да вземем за пример в комерсиалните вериги на доставки, без значение от това дали ще бъде реализирано такова съглашение.

Тъй като към момента не е несъмнено дали на тази дата ще има утвърдено съглашение за отдръпване и какво то ще включва, сега се организират дейности в опит да се подсигурява, че институциите на Европейски Съюз, страните членки и частните субекти са готови за отдръпването на Обединеното кралство, отбелязва Комисията.

При всички случаи, даже в случай че бъде реализирано съглашение, след отдръпването си Обединеното кралство към този момент няма да бъде страна членка и по тази причина към този момент няма да се употребява от същите преимущества като страните членки. Ето за какво подготовката за превръщането на Обединеното кралство в трета страна е от първостепенно значение даже и ако бъде реализирано съглашение.

Еврокомисията акцентира, че подготовката за Брекзит е отговорност освен на институциите на Европейски Съюз, а е взаимно изпитание на европейско, национално и районно ниво и включва по-специално икономическите оператори и другите частни субекти. " Сега всички би трябвало да ускорят подготовката, като вземат поради всички вероятни сюжети, и да поемат отговорност за своята съответна обстановка. "

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (226)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР