Европейската комисия приканва заинтересованите страни да представят идеи за проекти

...
Европейската комисия приканва заинтересованите страни да представят идеи за проекти
Коментари Харесай

ЕК присанва приема проекти за финансиране по линия на Европейски корпус за солидарност


Европейската комисия приканва заинтригуваните страни да показват хрумвания за планове в границите на Европейския корпус за взаимност. Бяха заделени общо 44 милиона евро от бюджета на Европейски Съюз за определени планове, в които ще могат да вземат участие младежи от цяла Европа и отвън нея.

Това е първата от серия предложения, които ще разрешат на минимум 100 000 младежи да вземат участие в корпуса до края на 2020 година Отправената през днешния ден покана обгръща най-широкия до момента набор от планове: с изключение на дълготрайна самостоятелна доброволческа активност, стажове и работни места в региона на солидарността, ще бъдат възможни следните планове:

- организациите ще могат да оферират краткосрочни планове (с дълготрайност сред две седмици и два месеца) за екипи от доброволци.

- Не единствено обществените и частните организации, открити в страните — членки на Европейски Съюз, могат да аплайват за финансиране. Младите хора, регистрирани в Портала на Европейския корпус за взаимност, също ще могат да образуват групи от минимум 5 участника и сами да основават действия за взаимност, ръководени от младежи.

- В някои планове на Европейския корпус за взаимност в региона на доброволчеството могат да вземат участие и организации отвън Европейски Съюз — от Исландия, Лихтенщайн, Норвегия, Турция, някогашната югославска република Македония и други страни сътрудници.

Проектите по линия на поканата за показване на оферти, която стартира през днешния ден, ще бъдат подбрани откакто Европейският парламент и Съветът одобряват публично предлагането на Комисията в резултат на политическото съглашение сред тях от юни 2018 година Крайният период за кандидатстване е 16 октомври 2018 година като се изключи плановете за екипи от доброволци, за които крайният период за кандидатстване е 18 февруари 2019 година
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР