Европейската комисия прие споразумение за партньорство с България за 11

...
Европейската комисия прие споразумение за партньорство с България за 11
Коментари Харесай

11 млрд. евро oт Бpюĸceл за тyнeла Шипĸa, интeгpaция нa poми и BEИ

Европейската комисия одобри съглашение за партньорство с България за 11 милиарда евро. В него се дефинира капиталовата тактика на страната в региона на кохезията за интервала 2021-2027 година

Почти половината от средствата - 4,2 милиарда евро ще бъдат вложени в Северозападния, Северния централен и Североизточния регион, в това число под формата на съфинансиране за построяването на тунела "Шипка " - първият тунел, който ще минава през Стара планина.

2,4 милиарда евро от Европейския фонд за районно развиване и от Кохезионния фонд ще оказват помощ на България да реализира своите климатични цели. От тях 600 млн. евро ще бъдат ориентирани за увеличението на каузи на възобновимите енергийни източници, които би трябвало да доближат 27% от общото ползване на сила, а също и за понижаване на потреблението на сила и излъчванията на парникови газове в публичните здания.
Инвестициите също по този начин ще бъдат ориентирани към намаляването с минимум 35% на каузи на популацията, което живее в риск от естествени бедствия.
Фондът за обективен преход ще даде 1,3 милиарда евро, с цел да се подсигурява обществено и стопански резистентен преход. България ще влага още 2,6 милиарда евро от Европейския обществен фонд, за възстановяване на достъпа до претовареност.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР