Европейската комисия прие съобщение, с което предоставя на държавите членки

...
Европейската комисия прие съобщение, с което предоставя на държавите членки
Коментари Харесай

EK представя насоки за фискалната политика за 2023 г.

Европейската комисия одобри известие, с което дава на страните членки насоки за провеждането на фискалната политика през 2023 г.

В него се дефинират главните правила, по които Комисията ще се управлява при оценката си на  на страните членки. В него се прави и преглед на настоящото положение на .

Съобщението се показва в подтекста на непровокираното и голословно навлизане на Русия в Украйна. В дух на взаимност с Украйна Европейски Съюз утвърди, които ще окажат съществено влияние върху съветската стопанска система и политическия хайлайф. Икономическата прогноза от зимата на 2022 година беше оповестена на 10 февруари, две седмици преди нахлуването в Украйна. Това развиване оказва негативно влияние върху вероятностите за напредък и в допълнение усилва рисковете от утежняване. На този декор изпъква още по-силно нуждата от мощна съгласуваност на икономическите и фискалните политики и от адаптиране на фискалните политики в отговор на бързо изменящите се условия. При нужда насоките ще бъдат приспособени според от икономическите развития.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР