Европейската комисия предварително одобри искането на Гърция за отпускане на

...
Европейската комисия предварително одобри искането на Гърция за отпускане на
Коментари Харесай

Гърция ще получи над 3,6 млрд. евро от ЕК по Механизма за възстановяване и устойчивост

Европейската комисия авансово утвърди настояването на Гърция за разпределяне на 3,64 милиарда евро от Механизма за възобновяване и резистентност, заяви гръцкият в. „ Катимерини “, представен от Българска телеграфна агенция.

От избраната сума 1,69 милиарда евро ще бъдат безплатни средства и 1,95 милиарда евро – заеми, показва изданието.

През май Гърция подаде искане до Комисията за приемане на грантове въз основа на осъществяването на 39 съществени стадия и три определени цели. През ноември страната изиска разпределяне и на заеми по отношение на постигането на една цел.

Комисията съобщи, че Гърция сполучливо е изпълнила 39 съществени стадия и 4 цели, които включват поредност от промени за повишение на успеваемостта на обществената администрация, в това число основаване на система за многостепенно ръководство, която да рационализира разпределението на отговорностите сред централната, районната и локалната власт, както и усилване на битката с корупцията и контрабандата.

Също по този начин са били изпълнени и промени за превъзмогване на слабостите в градското обмисляне, поощряване на повишението на квалификацията на чиновниците и безработните и учредяване на регулаторен орган, който да разреши по-рационална и ефикасна система за ръководство на отпадъците и по-устойчиво ръководство на водните запаси.

Реформите обгръщат и въвеждането на обективни и транспарантни публични поръчки за услуги за публичен градски и междуградски пътнически превоз и възстановяване на регулаторната рамка за индустриалните паркове.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР