Европейската комисия предупреди за опасността Великобритания да излезе от Европейския

...
Европейската комисия предупреди за опасността Великобритания да излезе от Европейския
Коментари Харесай

Преговорите между Брюксел и Лондон за Брекзит тотално зациклиха

Европейската комисия предизвести за заплахата Англия да излезе от Европейския съюз, без да е постигнала съглашение, в случай че договарянията за Брекзит не приключат до 29 март 2019 година Това съобщи в Брюксел основният договарящ от името на общността Мишел Барние след края на третия кръг от договарянията с Лондон, съобщи Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.

Той даде взаимна конференция с министъра, отговарящ за Брекзит в Кралството - Дейвид Дейвис, след следващия кръг договаряния, приключили без съгласие за двете страни по отношение на изискванията по развода сред Англия и Общността.

На конференция Барние призна, че Брюксел и Лондон не са постигнали важен пробив.

"Тази седмица осигурихме потребни разяснения…, само че не постигнахме никакъв съдбоносен прогрес по основните въпроси”, сподели той на брифинга с Дейвис.

От своя страна английският министър сподели повече оптимизъм, макар че още веднъж прикани Европейски Съюз за повече повече еластичност, изключително във връзка с сметката, която Лондон би трябвало да заплати за излизането си от общността.

Според Брюксел Англия би трябвало да даде на Европейски Съюз 100 милиарда евро, до момента в който за Лондон сумата е доста по-малка – 40 милиарда евро.

"Ние сме страна, която извършва своите интернационалните задължения ", съобщи Дейвис. Барние обаче незабавно му опонира като съобщи, че "данъкоплатците на 27-те (държави членки) не би трябвало да заплащат за отговорностите, поети от 28-те ".

" Европейски Съюз има поети финансови задължения, които са признати и от Англия като страна членка. Например, заеми за Украйна или за Африканската банка за развиване, от които Лондон не може просто да се откаже ", подсети Барние.

По думите на Барние " действителен напредък е открит единствено по деликатната тематика за границата сред Северна Ирландия и Република Ирландия ", като съгласно него договарянията в тази тенденция са били "плодотворни ".

Няма обаче резултати по останалите значими тематики, каквито са правата на европейските жители и сметката за Брекзит.

Обединеното кралство би трябвало дефинитивно да напусне Съюза в края на 2019 година В тази връзка Брюксел и Лондон се договориха техните представители да се срещат всеки месец в границите на четири дни в интервала до октомври. Ще бъде направена проверка на постигнатото и ще се реши каква да бъде идната стъпка в двустранните договаряния.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР