Европейската комисия предстои да одобри пакет от финансова помощ на

...
Европейската комисия предстои да одобри пакет от финансова помощ на
Коментари Харесай

ЕК прави оценка на Северен поток 2

Европейската комисия следва да утвърди пакет от финансова помощ на стойност 1 милиард и 200 милиона евро за Украйна. Това сподели зам.-председателят на Европейска комисия Валдис Домбровскис при визитата си в Киев.

Според него, сега Брюксел прави оценка на газопровода " Северен поток 2 " за съвместимостта му с европейските енергийни цели, в това число и съгласно индикатора декарбонизация, съобщи Българска национална телевизия.

" За страдание, превръщането на газовите потоци в оръжие не е оригиналност. И ние - в Еврокомисията, сме заявявали доста ясно, че всевъзможни нови планове в границите на Европейски Съюз не би трябвало да бъдат за сметка на преноса на газ през Украйна. И по-конкретно, във връзка с газопровода " Северен поток 2 ", макар че узаконяването на този газопровод, както знаете, все още е отсрочено. И от самото начало Европейската комисия обясняваше, че този план не подхожда на задачите на енергийната политика на Европейския съюз. ", съобщи Валдис Домбровскис, заместник-председател на Европейска комисия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР