Европейската комисия представя инициатива за допълнително укрепване и насърчаване на

...
Европейската комисия представя инициатива за допълнително укрепване и насърчаване на
Коментари Харесай

ЕК предлага конкретни действия за укрепване на социалния диалог

Европейската комисия показва самодейност за в допълнение подсилване и поощряване на обществения разговор с съответни дейности на национално ниво и на нивото на Европейски Съюз.

Тя възобновява твърдия ни ангажимент към обществения разговор като главен детайл на обществената пазарна стопанска система на Европейски Съюз и нейната конкурентоспособност. Инициативата дава опция на обществения разговор да се приспособява към изменящия се свят на труда и новите трендове на пазара на труда на фона на прехода към цифрова и неутрална във връзка с климата стопанска система и появяването на нови форми на претовареност.

Преговорите сред организациите, представляващи работодателите и служащите (социалните партньори), посредством обществен разговор и групово договаряне спомагат за възстановяване на изискванията на живот и труд, като да вземем за пример заплащането, работното време, годишния отпуск, родителския отпуск, образованието и ограниченията за здравословни и безвредни условия на труд. Те играят решаваща роля и за адаптирането към изменящите се стопански и обществени условия и постигането на по-голяма продуктивност, което е належащо за възстановяване на конкурентоспособността на европейските предприятия. Всичко това способства за застраховане на обществена правдивост и народна власт на работното място и за повишение на просперитета и устойчивостта на Европа.

Степента и качеството на присъединяване на обществените сътрудници обаче варират доста в обособените страни. В тази връзка Комисията предлага , в която се показва по какъв начин страните от Европейски Съюз могат в допълнение да засилят обществения разговор и груповото договаряне на национално ниво. Комисията показва също  относно укрепването и насърчаването на обществения разговор на нивото на Европейски Съюз. Социалните сътрудници участваха интензивно в подготовката на тези начинания.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР