Европейската комисия представи преходните правила за Обща селскостопанска политика след

...
Европейската комисия представи преходните правила за Обща селскостопанска политика след
Коментари Харесай

България настоява за запазване на преходната национална помощ на нива, не по-ниски от 2020 г. в преходния период

Европейската комисия показа преходните правила за Обща селскостопанска политика след 2020 година Това стана по време на съвещанията на Специалния комитет по селско стопанство и на Комисията по земеделие в Европейския парламент. Предложението е за временен интервал от една година, като рамката се базира значително на съществуващите правила, само че позволява потреблението на средства от бюджета за идващия интервал. Целта е да се обезпечи непрекъснатост и сигурност на даването на поддръжката на европейските фермери за 2021 година.

По отношение на директните заплащания е планувана алтернатива за страните членки да продължат процеса на вътрешна конвергенция след 2019 година В предлагането за временен интервал е обезпечено продължението на заплащанията по СЕПП, както и останалите схеми, финансирани от Европейския фонд за гарантиране на земеделието (ЕФГЗ). Европейската комисия предлага преустановяване на схемите за преходна национална помощ, като изясни това с преходния темперамент на схемите до края на 2020г.

България възрази на предлагането за отпадане на преходната национална помощ в преходните разпореждания. Страната ни показва безапелационна позиция за опазване на използването на преходната национална помощ на равнища, не по-ниски от 2020 година
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР