Европейската комисия представи предложения за укрепване на борбата с тероризма,

...
Европейската комисия представи предложения за укрепване на борбата с тероризма,
Коментари Харесай

ЕК ще осигури средства за защита на меките цели от терористи

Европейската комисия показа оферти за подсилване на битката с тероризма, които плануват от европейския бюджет да бъдат отпуснати средства за отбрана на така наречен " меки " цели - публични места и сериозна инфраструктура, предава Българска телеграфна агенция от Брюксел.

Предвижда се да бъдат въведени спомагателни ограничения за сигурността по гарите, около лечебните заведения и електроцентралите. Според Европейска комисия е належащо европейски специалисти да посетят страните от Европейски Съюз за оценка на положението на сериозната инфраструктура и за правене на препоръки за подсилване на сигурността. Комисията предлага също чиновник по сигурността да пътува в комерсиалните полети.

Европейска комисия упорства страните от Европейски Съюз да ползват правилото за задълбочена инспекция на всеки, който пресича външните европейски граници. Комисията оповестява, че ще изготви насоки за противопоставяне на разпространяването на екстремистко наличие онлайн, ще предложи ограничения за връщане в обществото на пандизчиите с коренно държание, както и продан на опит сред европейските страни за работа с техни жители, взели участие в бойни и терористични дейности в чужбина.

Ще бъде препоръчано също страните от Европейски Съюз да не издават позволение за носене на оръжие на жители, на които това е било отказано другаде в Европа. Догодина ще бъдат препоръчани правила за полицейско съдействие, с цел да се усъвършенства противодействието на тероризма.

Комисията показа през днешния ден изводите от отчет за оценка на сигурността в Европейски Съюз в последната година. Отчита се, че е належащо повишение на отбраната на физическата и цифровата инфраструктура, и на битката с дезинформацията. Европейска комисия показва подготвеност да направи оферти, свързани с потреблението на нови технологии с отношение към сигурността като дронове. Комисията планува продължение на напъните за свързване на базите данни в Европейски Съюз по въпросите на миграцията, сигурността и инспекциите по границите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР