Европейската комисия представи първата по рода си стратегия на ЕС

...
Европейската комисия представи първата по рода си стратегия на ЕС
Коментари Харесай

ЕК представя първата по рода си стратегия за равнопоставеност на ЛГБТИК в ЕС

Европейската комисия показа първата по рода си тактика на Европейски Съюз за равнопоставеност на лесбийките, гейовете, бисексуалните, транссексуалните, небинарните, интерсексуалните и куиър лица (ЛГБТИК), оповестена от ръководителя Фон дер Лайен в нейната тирада за положението на Съюза през 2020 година, оповестяват от пресцентъра на Представителството на Европейска комисия в България.

Въпреки че през последните години в Европейски Съюз беше реализиран прогрес във връзка с равнопоставеността на ЛГБТИК, дискриминирането против ЛГБТИК лицата не изчезва, като 43 % от тях се усещат дискриминирани. Кризата, обвързвана с COVID-19, единствено утежни ситуацията.

В днешната тактика се преглеждат неравенствата и провокациите, засягащи ЛГБТИК лицата, като се дефинират редица целенасочени дейности, в това число правни ограничения и ограничения за финансиране, за идващите 5 години. В тактиката, наред с другото, се предлага да бъде уголемен описът на закононарушенията в Европейски Съюз за да се обзет закононарушенията от ненавист, в това число хомофобските изявления, подбуждащи към ненавист, и закононарушения от ненавист, както и да се внесе за разглеждане законодателство по отношение на взаимното признание на родителството в трансгранични обстановки.



Тя също по този начин подсигурява, че проблемите на ЛГБТИК намират надлежно отражение при правенето на политиките на Европейски Съюз, тъй че ЛГБТИК лицата, в цялото им разнообразие, да се радват на сигурност и да имат равни благоприятни условия да просперират и да вземат участие пълноценно в обществото.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР