Европейската комисия представи днес зелена книга, с която да се

...
Европейската комисия представи днес зелена книга, с която да се
Коментари Харесай

Еврокомисията ще създава мерки срещу застаряването на населението на ЕС

Европейската комисия показа през днешния ден зелена книга , с която да се сложи началото на широк политически спор  относно провокациите и опциите, свързани със застаряване то на европейското общество. В нея се разказва въздействието, което тази ясно изразена демографска наклонност оказва върху стопанската система и обществото ни, и се насочва апел към обществеността да изрази мнението си за това какви дейности да се подхващат в отговор на тази наклонност, като взе участие в обществена консултация, която ще продължи 12 седмици.

В зелената книга се обрисува спор ът по отношение на застаряване то на население то, като се показват бързината и мащабът на демографските промени в нашето общество, както и въздействието, което това оказва върху нашите политики, и въпросите, които би трябвало да си зададем в резултат на това. Обхватът включва всичко — от насърчаването на здравословния метод на живот и ученето през целия живот до укрепването на системите на опазване на здравето и полагане на грижи, с цел да се отговори на потребностите на по-възрастното население. В документа се акцентира нуждата да се привлекат повече хора към работната мощ, акцентират се опциите за основаване на работни места и се преглежда въздействието от застаряване то на население то върху нашия професионален път, богатство, пенсии, обществена протекция и продуктивност.

Започналата през днешния ден социална консултация е отворена за присъединяване на заинтригувани жители и организации от всички страни членки, в това число на районно и локално ниво. Резултатите от консултацията ще оказват помощ да се дефинира от каква поддръжка се нуждаят хората, техните райони и общности. Въз основа на резултатите Комисията ще обмисли вероятни ограничения на политиката, които да подкрепят напъните на страните членки и районите за справяне с проблемите, свързани със застаряване то на население то.

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР