Европейската комисия представи днес предложенията си за борба с разпространението

...
Европейската комисия представи днес предложенията си за борба с разпространението
Коментари Харесай

ЕК: Интернет платформите да махнат опасното съдържание

Европейската комисия показа през днешния ден предложенията си за битка с разпространяването в интернет на наличие, обвързвано с тероризма и езика на омразата, предава Българска телеграфна агенция.

Комисията приканва уеб страниците да улеснят подаването на сигнали за рисково наличие, както и да вкарат периоди за неговото унищожаване.

Настоява се платформите да създадат по този начин, че да разубеждават тези консуматори, които един път са нарушили разпоредбите, да повтарят рисковите си дейности.

Европейска комисия предлага уеб платформите да вкарат автоматизирани начини за засичане и унищожаване на наличие, което не дава отговор на условията, като в същото време създадат по този начин, че да не се стига до прекомерни ограничения. Сайтовете следва да сформират лист от консуматори, на които може да се има доверие, и да одобряват от тях сигнали за злоупотреби .

Сайтовете следва да вкарат начини за противоположна връзка с националните управляващи, с цел да може управляващите да намират елементарно и бързо към кого да се извърнат при положение на нужда от унищожаване на наличие.

Уеб платформите са призовани да разработят похвати, с които да бъде затруднено връщането онлайн на наличие, което един път към този момент е било отстранено.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР