Европейската комисия представи днес предложение за въвеждане в еврозоната на

...
Европейската комисия представи днес предложение за въвеждане в еврозоната на
Коментари Харесай

ЕК обмисля автоматична проверка на банковите преводи за нарушаване на европейските санкции

Европейската комисия показа през днешния ден предложение за въвеждане в еврозоната на незабавни банкови преводи.

Предвижда се всички банки в еврозоната да оферират такива разплащания без спомагателна такса. Новите правила вкарват автоматизирана инспекция за съвпадане на номерата на сметките и техните притежатели, като това ще послужи за попречване на преводи към лица, глобени от Европейски Съюз.

Комисията регистрира, че към този момент единствено в една страна от еврозоната се правят сходни автоматизирани инспекции, а една трета от банките не оферират незабавни преводи. Това значи, че 70 милиона европейци със сметки в еврозоната не могат да изпращат и получават преводи неотложно.

В предлагането на Европейска комисия се отбелязва, че 9,4 на 100 от банковите преводи в еврозоната биват отхвърляни поради подозрения за неправда. В 99,8 на 100 от тези случаи решението за отвод на превода е неправилно, добавя комисията.

По данни на Европейска комисия, в случай че бъдат признати, тези нови правила ще отключат 200 милиарда евро, блокирани в банковата система. Според комисията измененията биха довели до стопански изгоди от 1,34-1,84 милиарда евро годишно.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР