Европейската комисия представи днес план за реформи в митниците в

...
Европейската комисия представи днес план за реформи в митниците в
Коментари Харесай

Еврокомисията планира мащабни реформи в митниците през следващите 4 години

Европейската комисия показа през днешния ден проект за промени в митниците в Европейски Съюз, с които те да станат " по-интелигентни " и ефикасни в границите на идващите 4 години.

С опцията за " обслужване на едно гише " спазващите закона сдружения ще бъдат улеснени при осъществяването на граничните формалности единствено в един портал.

Предвиждат се промени в ръководството на риска, на електронната търговия и действието на митническите управляващи като едно цяло, се споделя в известие на Еврокомисията, представено от Българска телеграфна агенция.

Основната цел е обезпечаването на повече данни и по-интензивното им потребление за разбор. Европейска комисия предлага да оглави нов изчерпателен център за събиране, разбор и шерване на митнически данни за подкрепяне на митническите управляващи при откриването на слабите места по външните граници на Европейски Съюз и за оправянето с бъдещите рецесии.

За превъзмогване на новите провокации на електронната търговия ще бъдат въведени по-строги отговорности за доставчиците на платежни услуги и платформите за онлайн продажби, в поддръжка на битката с измамите с мита и налози. Ще се обезпечи опция за обработка, шерване и продан на данни при по-тясно съдействие, както и по-успешно оценяване на риска от митническите управляващи, се показва в известието на комисията.

Митнически управляващи се планува да получат модерно и надеждно съоръжение в идващия бюджет на Европейски Съюз. Ще бъде основана нова група за размисъл, формирана от представители на страните от Европейски Съюз и сдруженията, която да оказва помощ за подготовката за бъдещи рецесии и провокации, да вземем за пример непредвидено развиване в международен мащаб и бъдещите модели на стопанска активност.

Митническият съюз на Европейски Съюз означи 50-годишнината си през 2018 година и е единна територия за митнически цели, на която важат общи правила. Митническите управляващи дават отговор за упражняването на от ден на ден типове надзор.

Митниците в Европейски Съюз играят значима роля за поддръжка на стопанската система на Европейски Съюз и би трябвало да улесняват законната търговия с все по-големи размери допустимо най-бързо и гладко. Властите са непрекъснато заети да противодействат на възходящите измами и контрабанда на противозаконни или рискови артикули.

От началото на пандемията от Ковид-19 митническите управляващи в Европейски Съюз имат изключително значими задания, като улеснението на вноса на защитни средства и отстраняването на подправените артикули, да вземем за пример подправени маски и подправени медикаменти, на външните граници на Европейски Съюз. Последните години демонстрираха, че митническите управляващи на страните от Европейски Съюз са затруднени да извършват другите си функции. Ще има още значими провокации, сходни на настоящето изключително състояние по отношение на публичното здраве, следствията от отдръпването на Англия от единния пазар и митническия съюз, и усилването на цифровизацията и електронната търговия, отбелязва Европейска комисия.  

 

 

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР