Европейската комисия представи днес план за привеждане на инфраструктурата в

...
Европейската комисия представи днес план за привеждане на инфраструктурата в
Коментари Харесай

ЕК с план за съответствие на инфраструктурата с изискванията за бързо разполагане на военни сили

Европейската комисия показа през днешния ден проект за привеждане на инфраструктурата в Европейски Съюз в сходство с условията за бързо разполагане на военни сили.

Запазването на мира и сигурността на европейските жители е най-важната задача, разяснява висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Федерика Могерини. По нейните думи подобряването на инфраструктурата ще улесни предотвратяването на рецесии, осъществяването на задачи и бързия отговор при пораждане на провокации.

Европейска комисия предлага доникъде на годината Европейската работа за външна активност и Военният секретариат на Европейски Съюз да приготвят условията за промени в европейската инфраструктура.

До идната година се планува Европейска комисия да набележи частите от инфраструктурата, подобаващи за пренасяне на военно съоръжение, както и нужните усъвършенствания на съществуващата инфраструктура, като височината или товароносимостта на мостовете.

Ще бъде направен лист с предпочитани планове. Необходимите спомагателни средства за тези планове ще бъдат планувана в идващия дълголетен бюджет на Европейски Съюз.

Европейска комисия, Европейската работа за външна активност и Европейската организация по защита ще работят в тясно съдействие с страните в Европейски Съюз за ефикасното осъществяване на тези дейности, при цялостно ценене на суверенитета на страните във връзка с тяхната територия и националните процеси за взимане на решения. Сътрудничеството и съвещанията с НАТО ще продължат за обезпечаването на координация, се показва в известието на Европейска комисия.

В края на предходната година НАТО заяви, че инфраструктурата в страните от алианса, които са принадлежали към Варшавския контракт, не дава отговор на днешните условия. Пактът посочи, че сътрудничи с Европейски Съюз, с цел да може тези съдружници да дават отговор на условията за пътища, железопътна мрежа, пристанища и летища. Необходимо е да има опция за бързо придвижване на тежко въоръжение, посочи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

В предварителна информация Франс прес показва, че проектът на Европейска комисия е основаване на "военен Шенген ", с цел да улесни превоза на войски и техника в Европейския съюз, за който в този момент има редица административни формалности и липса на инфраструктура.

Цитиран е европейски диполмат, който показва, че "предложенията имат практическо измерение, само че нуждата от тях е ясна при усилването на напреженията с Русия ". "Вече не може да се каже, че спор в Европа е неосъществим ", добави той.

Започна се, гонят съветски дипломати от Европейски Съюз и Америка

Захарова: Това е интервенция на НАТО да демонизира Русия

"Имаме потребност от военно шенгенско пространство. Руснаците имат цялостна независимост на придвижване в тяхната територия. Ние би трябвало да можем да се придвижваме също толкоз бързо, в случай че не и по-бързо, с цел да струпваме войски против евентуален противник, с цел да сме способни на въздържане ", сподели наскоро американският военачалник Бен Ходжис, някогашен командващ на американските войски в Европа.

Планът е в осъществяване на отбранителната тактика, няма "военен "Шенген " ,

съобщи през днешния ден еврокомисарят по превоза Виолета Булц.

Тя означи, че до 2030 година Европейски Съюз е подготвен да вложи 500 милиарда евро в завършването на деветте съществени транспортни коридора на континента. По нейните думи днешното предложение цели да се изготви лист, формиран от страните от Европейски Съюз, който ще съдържа "дупките " на тяхна територия в цялостната европейска транспортна скица. Засега не е известно какъв брой ще коства запълването на тези празноти. Булц посочи, че проектирането на коридорите е приключило преди четири години.

Пет страни от Европейски Съюз не членуват в НАТО, само че потребността да бъдат подготвени при нужда е идентична за всички в Общността, посочи еврокомисарят. Не би трябвало да бъдем изненадвани при настъпването на избрани събития. Светът е непредвидим, ставаме в последно време очевидци на доста промени, добави Булц.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР