Европейската комисия представи днес годишния си доклад на тема Развитие

...
Европейската комисия представи днес годишния си доклад на тема Развитие
Коментари Харесай

Еврокомисията отчита силен растеж на заплатите в ЕС

Европейската комисия показа през днешния ден годишния си отчет на тематика " Развитие на трудовия пазар и работната заплата в Европа ".

Тазгодишното издание удостоверява позитивното развиване на пазара на труда, което се следи в Европейски Съюз. При над 235 милиона работещи, заетостта в Европейски Съюз надвишава нивата отпреди рецесията.

Безработицата в този момент е 7,6% и приближава нивото отпреди рецесията. В отчета се показва, че за безработните е станало по-лесно да намерят работа. По-гъвкавите условия на труд донесоха преимущества за предприятията и жителите. В някои случаи те доведоха до разделяне сред служащите с разнообразни типове контракти, като краткотрайно и независимо заетите са по-слабо предпазени, посочи Европейска комисия.

Докладът демонстрира, че предходната година заплатите в еврозоната са се нараснали с 1,2 на 100, като се следи покачване в съвсем всички страни. Най-големите нараствания се регистрират в страните със относително ниско ниво на възнаграждение (например балтийските страни, Унгария и Румъния).

Това значи, че заплатите в Европа последователно се изравняват. В доста страни скоростта на повишаване на заплатите към момента е по-ниска от предстоящата, поради неотдавнашния спад в безработицата. В съвсем всички страни от Европейски Съюз заплатите на служащите на краткотрайни контракти са по-ниски от тези на непрекъснат трудов контракт, изключително в страните, в които делът на краткотрайната претовареност е по-висок.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР