Европейската комисия предприема правни действия срещу България поради нарушения в

...
Европейската комисия предприема правни действия срещу България поради нарушения в
Коментари Харесай

Европейската комисия предприема правни действия срещу България

Европейската комисия подхваща правни дейности против България заради нарушавания в разнообразни области, в това число околната среда и рибарството, вътрешния пазар и публичните поръчки, правораздаването и подвижността и превоза.

Комисията изпрати публично уведомително писмо на България поради неприлагането на правилото " замърсителят заплаща " в региона на ръководството на отпадъците. Въпреки че България е трансформирала законодателството си, тя продължава да отсрочва използването на наредбите от 2015 година Освен това, България не подхожда на разпоредбите за публичните поръчки в две области, като вкарва изключения за избрани лекарствени артикули и инженерни уреди.Въпреки че България подхваща дейности за премахване на тези проблеми, Комисията стартира процедура за нарушаване.

Освен това, България не съблюдава разпоредбите на Европейски Съюз по отношение на персоналните карти и документите за престояване на жителите на Европейски Съюз и техните фамилии. Комисията изпрати стимулирано мнение на България в това отношение.

България не е уведомила Комисията за транспонирането на ограниченията по отношение на командироването на водачи в автомобилния превоз, както изисква Директива (ЕС) 2020/1057. Комисията изпрати стимулирано мнение на България и за това.

Също по този начин Комисията изпрати и стимулирано мнение за неправилното транспониране на Делегирана инструкция (ЕС) 2021/1717 на Комисията, с която се променя Директива 2014/45/ЕС по отношение на практическите аспекти на периодическите прегледи за инспекция на техническата редовност на моторните транспортни средства и техните ремаркета.
 Европарламентът още веднъж изиска България в Шенген до края на годината
Европарламентът още веднъж изиска България в Шенген до края на годината

Настоява Европейска комисия да обмисли финансови обезщетения за забавянето
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР