Европейската комисия предложи увеличаване на средствата за Италия и други

...
Европейската комисия предложи увеличаване на средствата за Италия и други
Коментари Харесай

Брюксел иска да пренасочи еврофондове от Централна към Южна Европа

Европейската комисия предложи увеличение на средствата за Италия и други южни страни, наранени от икономическата и мигрантската рецесия, и понижаване на фондовете за централните райони в блока, съобщи " Ройтерс ".

Предложението на еврокомисията за районното развиване и политиката на доближаване в Европейски Съюз след 2020 година планува повече средства за научни проучвания, сигурност и цифрова стопанска система, само че слага таван на парите за по-бедните райони и за фермерите.

Това ще докара до понижаване на така наречен кохезионни фондове за централните страни, тъй като те означават по-бърз напредък и са преодолели международната финансова рецесия по-добре спрямо останалите в блока.

За южните страни обаче ще има нарастване на кохезионните средства, които оказват помощ за понижаване на разликата сред бедните и богатите страни членки, поради нова методология, която взима поради равнището на безработицата и приема на мигранти, а освен брутния вътрешен артикул, както бе до момента.

Предложението, което съдържа детайлности за оповестените предишния месец проекти за многогодишния бюджет на Европейски Съюз, идва на фона на политическата рецесия в Италия. Еврокомисията предложи да понижи фондовете за кохезия в бюджета за 2021-2027 година, което не се хареса на Полша и Унгария, тъй като те разчитат на евросредствата за мощния си стопански напредък през последните години.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР