Европейската комисия предложи нарушаването на санкциите на ЕС, свързани с

...
Европейската комисия предложи нарушаването на санкциите на ЕС, свързани с
Коментари Харесай

Брюксел предлага нарушението на санкциите на ЕС да води до отнемане на имущество

Европейската комисия предложи нарушаването на глобите на Европейски Съюз, свързани с войната на Русия в Украйна, да бъде оповестено за европейско закононарушение. Това значи, че сходно деяние ще бъде включено в листата на закононарушенията във всяка страна от Европейски Съюз и ще бъде наказвано със сходна суровост, в случай че предлагането бъде утвърдено, съобщи Българска телеграфна агенция.

Предлага се също смяна в разпоредбите за лишаване и възобновяване на отнето имущество. Предвижда се да бъде отнемано имуществото на тези жители и компании, които са нарушили глобите.

Комисията отбелязва, че използването на глобите е още по-важно поради войната на Русия против Украйна. Допълва се, че в множеството страни от Европейски Съюз неспазването на глобите се преследва от закона, както и че сходни нарушавания основават закани за сигурността и интернационалния мир.

Европейска комисия предлага за нарушаване да се дефинира присъединяване в действия, които целят директно или индиректно заобикаляне на глобите. Според комисията е належащо да се форсира работата по налагането на незабавен запор на имущество на нарушителите, както и на засегнатите от глобите на Европейски Съюз.

Комисията предлага във всяка страна от Европейски Съюз да бъде основана конструкция за ръководство на запорирано или отнето имущество, с цел да не се губи неговата стойност, да може да се продава и да бъдат лимитирани разноските по неговото предпазване.

Отчита се, че Европейски Съюз е одобрил над 40 листата със наказания, които включват запор на имущество, възбрана за прекосяване на границите, възбрана за импорт и експорт на артикули, както и за осъществяване на банкова активност. Държавите от Европейски Съюз до момента са съобщили, че са запорирали имущество за 9.89 милиарда евро и са предотвратили дейности на стойност 196 милиарда евро.

Комисията отбелязва, че с наложените наказания против Русия и Беларус се е повишила нуждата от издирването на имуществото на олигарси.

Европейска комисия упорства, че уеднаквените ограничения за осъществяване на глобите ще оказват помощ на Европейски Съюз да приказва с един глас, като разяснява, че към този момент в някои от европейските страни нарушаването на глобите води единствено до административни санкции.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР