Европейската комисия предложи мерки, насочени към ограничаване на достъпа до

...
Европейската комисия предложи мерки, насочени към ограничаване на достъпа до
Коментари Харесай

ЕК предлага забрана за продажбата на вещества, от които се правят бомби

Европейската комисия предложи ограничения, ориентирани към ограничение на достъпа до субстанции, които се употребяват за произвеждане на самоделни взривни устройства. 

Европейска комисия предлага също проект за деяние за повишение на готовността, устойчивостта и съгласуването в Европейски Съюз против набези с химически, биологични, радиологични и нуклеарни субстанции. Комисията отбелязва, че вероятността от такива набези е дребна. Предвижда се към Европол да бъде самостоятелен теоретичен център за отбрана от тези типове оръжия, заяви Българска телеграфна агенция.

Предлага се също разширение на опциите управляващите да разшифроват данни при следствия и наказателни каузи, без да се позволява намаляване на криптирането на по-общо ниво и без да се визира огромен или случаен брой хора.

Мерките целят изчистване на пропуски, открити при скорошните терористични набези в Европа. 

Комисията заяви, че дава 18,5 милиона евро от фонда за вътрешна сигурност за планове за възстановяване на отбраната на публичните места. Догодина ще бъдат отпуснати още 100 милиона евро в поддръжка на градовете, които влагат в решения в региона на сигурността.

Догодина Европейска комисия ще издаде нови насоки за подкрепяне на страните при разрешаването на въпросите, свързани със отбраната на публичните места. Предвижда се частните сдружения да бъдат привлечени в опазването на сигурността да вземем за пример в комерсиалните центрове, на концерти и спортни обекти.

Европейска комисия предлага на Съвета на Европейски Съюз да позволи започването на договаряния за преразглеждане на съглашението за резервационните данни на пасажерите с Канада и разширение на съдействието на Европол с външни за Европейски Съюз страни, измежду които Алжир, Египет, Израел, Йордания, Ливан, Мароко, Тунис и Турция. 

Комисията отбелязва, че работи по основаването на бъдещо европейско звено за разузнаване до 2025 година.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР