Европейската комисия предложи днес в бюджета на ЕС за 2021-2027

...
Европейската комисия предложи днес в бюджета на ЕС за 2021-2027
Коментари Харесай

ЕК предлага тройно увеличение на парите за миграция и охрана на границите

Европейската комисия предложи през днешния ден в бюджета на Европейски Съюз за 2021-2027 година съвсем тройно нарастване на средствата за справяне с миграцията и за ръководство на границите. Предвижда се новият бюджет по тези пера да бъде 34,9 милиарда евро, вместо 13 милиарда евро, както бе до момента.
Предлага се основаване на нов фонд за ръководство на границите, а Европейската гранична работа да бъде укрепена с още към 10 000 граничари. Европейска комисия предлага 21,3 милиарда евро да бъдат разпределени за ръководство на границите, а граничният фонд да разполага с над 9,3 милиарда евро.

С тези средства ще бъдат обезпечени непрекъснати инспекции по границите, ще бъдат въведени нови осведомителни системи, ще бъдат спирани и залавяни рискови хора, ще бъдат предприемани дейности по търсене и избавяне по море.

Предвижда се 4,8 милиарда евро от новия фонд да бъдат за дълготрайно финансиране на ограниченията за ръководство на границите и визовата политика. Всяка страна от Европейски Съюз ще получи по пет милиона евро, а останалата част от средствата ще бъде разпределена съгласно размера на работата, миграционния напън и нивото на опасността по външните сухопътни граници (30 на сто), по външните морски граници (35 на сто), летищата (20 на сто) и консулските служби (15 на сто).

Европейска комисия предлага 3,2 милиарда евро да послужат за целенасочена поддръжка за страните и за посрещането на неотложни потребности. За по-добро съоръжение за митнически инспекции по външните граници са планувани 1,3 милиарда евро. Над 12 милиарда евро ще послужат за възстановяване на европейската гранична работа.

Комисията предлага средствата по фонд " Убежище и миграция " да бъдат увеличени с 51 на 100 - до 10,4 милиарда евро. Фондът ще поддържа напъните за приобщаване на законните мигранти, за секване на противозаконната миграция и за връщане на мигрантите без съображение за престой в Европейски Съюз.

От посочената сума за даването на леговище ще бъдат разпределени 30 на 100, за законната миграция и приобщаването още 30 на 100, а останалите 40 % ще послужат за битка с противозаконната миграция и за връщането на противозаконни мигранти. Общо 4,2 милиарда евро ще бъдат планувани за действия като разселването на мигранти.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР