Европейската комисия предложи днес поредица от мерки, които целят да

...
Европейската комисия предложи днес поредица от мерки, които целят да
Коментари Харесай

Предлагат новите сгради след 2029 задължително със слънчеви батерии на покривите

Европейската комисия предложи през днешния ден поредност от ограничения, които целят да отстраняват допустимо най-бързо зависимостта на Европейски Съюз от съветските енергийни източници. Една от ограниченията е всички търговски и публични здания да имат наложително покриви със слънчеви панели от 2025 години, а всички нови жилищни здания - от 2029 година.

Европейската комисия счита да обезпечи 300 милиарда евро за прекосяване към зелена сила, създаване на енергийна инфраструктура и нови връзки за газ и втечненн газ в Европа. 72 милиарда от средствата ще бъдат предоставяни на страните като безплатни средства и почти 225 милиарда като заеми.

Според Урсула фон дер Лайен най-ефективният метод за преустановяване на зависимостта от съветските изкопаеми горива е спестяването на сила. Европейска комисия ще показа на страните набор от дейности за ускорение на прехода към зелена сила като опростяване на процедурите за вложения във възобновими енергийни източници и взаимни поръчки на газ, полутечен газ и водород, предава Българска национална телевизия.

Брюксел предлага на страните и през идващия отоплителен сезон да продължат да употребяват краткострочно ограничения, с цел да контролират цените на силата за крайните консуматори. Част от тях са даване на ваучери, финансова помощ или заплащане на сметките на най-уязвимите
Всичко за Вашата сватба
групи от популацията, разсрочване на сметките, краткотрайни данъчни облекчения, даване на държавна помощ за бизнеса.

Европейска комисия предложи през днешния ден и 9 милиарда евро финансова помощ за Украйна за 2022 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg