Европейската комисия предложи днес почти всички изделия на пазара в

...
Европейската комисия предложи днес почти всички изделия на пазара в
Коментари Харесай

Еврокомисията забрани програмираното остаряване на стоките

Европейската комисия предложи през днешния ден съвсем всички произведения на пазара в Европейски Съюз отсега нататък да бъдат природосъобразни. Това би трябвало да включва опция за преправка и понижаване на употребяваната сила за тяхното произвеждане. Предложенията засягат в това число производството на облекла и суровините за строителството.

Предвижда се новите произведения да бъдат по-трайни, да подлежат на корекция и повторна приложимост, да бъдат по-лесни за поддръжка. Комисията отбелязва, че единствено предходната година Европейски Съюз е икономисал 10 на 100 от силата, употребяваната до момента за произвеждане, с въвеждането на условията на кръговата стопанска система, а потребителите са платили общо със 120 милиарда евро по-малко от нормалните цени.

Според Европейска комисия, до 2030 година новите оферти може да доведат до понижаване на потреблението на газ в размер, еднакъв на вноса на това гориво от Русия. Предвижда се Европейски Съюз да забрани на производителите да залагат период на валидност на изделията (т. нар. програмирано остаряване), както и да показват недоказани изказвания за природосъобразността на техните артикули.

По данни на Комисията най-голямо замърсяване провокират производството на храни, отоплението на жилищата, пътуванията и отпадъците от облекла. Европейска комисия цитира данни, съгласно които 90 на 100 от европейците биха желали облеклата им да бъдат по-трайни, а всеки европейски жител на година изхвърля приблизително по над 11 кг текстилни боклуци, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР