Европейската комисия предложи днес ковид сертификатите да важат девет месеца

...
Европейската комисия предложи днес ковид сертификатите да важат девет месеца
Коментари Харесай

ЕК предлага сертификатите за пътуване да важат 9 месеца

Европейската комисия предложи през днешния ден коронавирус документите да важат девет месеца от първичното им издаване, когато се употребяват за пътешестване в Европейски Съюз.

Комисията предлага носителите на годен документ да пътуват в Европейски Съюз без спомагателни ограничавания като слагане под карантина или проучване. За хората без документ за имунизиране или преболедуване се планува при нужда да бъдат изследвани - преди или след пътуването.

Предлага се страните от Европейски Съюз да дават преимущество за реимунизация на хората, валидността на чиито документи изтича. По въпроса за документите и спомагателните дози ваксина Европейска комисия регистрира, че към този момент не може да се допусна с какъв брой ще бъде удължена валидността на документа след реимунизация.

Предложението за промени на настоящите правила в Европейски Съюз планува пасажерите от " тъмночервени зони ", наранени най-тежко от пандемията, които не са имунизирани и не са преболедували, да се изследват преди потегляне и да се слагат под карантина след идване. Комисията планува измененията да влязат в действие от 10 януари следващата година.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР